La 06 aprilie 2017, Judecătoria Hînceşti a fost gazda unei vizite de studiu a Reprezentanţilor sistemului judecătoresc din Ucraina. Președintele Consiliului Superior al Justiției din Ucraina, domnul Igor Benedysiuk, membri ai Consiliului Superior al Justiției din Ucraina, Anatolii Miroshnychenko, Mykola Gusak, Andriy BOYKO, precum și reprezentanți ai secretariatului Consiliului Superior al Justiției din Ucraina și reprezentanți ai proiectului USAID din Republica Moldova și Ucraina au fost însoţiţi în cadrul vizitei de către D-nul Victor Micu, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii din Republica Moldova. Oaspeţii, au luat cunoştinţă de activitatea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor în cadrul instanţei, interacţiunea acestuia cu sistemul tehnic de înregistrare audio a şedinţelor de judecată SRS Femida, dar şi modulul de raportare statistică.
În cursul relatărilor, Maria Ganganu, a făcut referire la principalele etape ale evoluţiei Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor începînd cu data implimentării - 17 septembrie 2009 şi pînă la etapa actuală, dar şi rezultatele obţinute în perioada raportată.
Reprezentanţii sistemului judecătoresc din Ucraina au adresat întrebări referitoare la implimentarea sistemului electronic, dar şi interacţiunile acestuia cu aspectul de reglementare legislativă în domeniu. După o scurtă relatare a activităţii secţiei evidenţă şi documentare procesuală a judecătoriei Hînceşti, oaspeţii au vizitat arhivele mobile a instanţei, dar şi camera special amenajată de audiere a minorilor.
Preşedintele Judecătoriei Hînceşti, Macar Mihail a mulţumit delegaţiei din Ucraina, dar şi organizatorilor vizitei, D-nului Victor Micu şi D-nei Cristina Malai, pentru eveniment, iar la rîndul lor, oaspeţii au rămas plăcut surprinşi de vizită, exprimînd o deschisă colaborare în vederea unui schimb de experiență pentru viitor.
Totodată, Judecătoria Hînceşti notează că la 06 aprilie curent, a avut loc ceremonia oficială de semnare a Acordului de colaborare între Consiliul Superior al Magistraturii din Republica Moldova și Consiliul Superior al Justiției din Ucraina.
Ambele instituții și-au manifestat dorința de a consolida relațiile de prietenie, bazându-se pe existența unor interese comune în ceea ce privește dezvoltarea sistemelor judiciare ale celor două state.